Onze muziekschool wil dé plaats zijn waar iedereen liefde voor muziek wordt bijgebracht. Een plaats waar iedereen die iets over muziek wil leren of die muziek wil (leren) beoefenen, terecht kan.

Hoewel we bijna 100 jaar bestaan, voelen wij ons als vereniging nog  zeer jong. Ook onze eigen muziekschool heeft de wind in de zeilen.

In de loop der jaren leverde onze muziekschool regelmatig nieuwe muzikanten (jonge en minder jonge) aan onze concertband waardoor we het aantal spelende leden zagen toenemen.

Ook dit jaar zijn wij weer op zoek naar nieuwe gemotiveerde leerlingen om onze groep te vergroten.

Voor jong en oud… iedereen is welkom.

De allerkleinsten kunnen al aansluiten vanaf 7 jaar!

Ben je wat ouder.. geen probleem. Het is nooit te laat om te (her)beginnen. Je zal zeker nog vele jaren kunnen genieten van jouw nieuwe hobby.

Kan je al muziek lezen en/of spelen, en wens je jouw oude hobby nieuw leven in te ‘blazen’, lees dan zeker verder. We hebben reeds verschillende muzikanten in onze vereniging die jou voorgegaan zijn

De notenleer

Heb je nog nooit muzieklessen gevolgd, dan start je vanzelfsprekend eerst met notenleer. Dit is de absolute basis voor een degelijke muziekopleiding. In groep krijg je de basisbegrippen van de notenleer aangeleerd. Deze lessen duren 3 jaar. Heb je vroeger al muziek geleerd en/of gespeeld, dan wordt er samen uitgekeken naar een opleiding op maat.

Nieuw vanaf dit jaar: muziek oefenen via app’s

Vanaf dit schooljaar duikt onze muziekleraar Benny samen met zijn leerlingen  in de digitale wereld van de muziek app’s. Enkele van zijn lessen zullen ingeoefend worden met een grote tablet, waardoor de theorie lessen meteen kunnen omgezet worden in praktijk.

Alhoewel de meeste jongeren vertrouwd zijn met een tablet, zal er voor begeleiding gezorgd worden. Maar wedden dat ze het ‘swipen’ door al die muzieknoten snel onder de knie zullen hebben!

Een instrument kiezen en bespelen

Wij streven ernaar om kinderen die beginnen aan de muziekschool vrij snel een instrument te laten kiezen en te leren bespelen. De theorie wordt op deze manier snel omgezet in de praktijk…. dit werkt drempelverlagend.

Onze muziekvereniging biedt een professionele opleiding voor alle instrumenten die in een concertband bespeeld worden. De muzieklessen worden verzorgd door vakbekwame en geschoolde lesgevers, zowel uit de schoot van onze vereniging, als door externe professionele leraars. Deze jeugdige en zéér gemotiveerde mensen maken gebruik van modern studiemateriaal om op een aangename manier de kunst van muziek aan te leren.

De instrumenten worden gratis ter beschikking gesteld.

Samenspelen

We laten onze leerlingen snel ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Maar muziek maken is nog leuker met z’n allen samen! Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het samenspelen. Dit is leerzaam, inspirerend en vooral tof. Spelenderwijs leren we naar elkaar te luisteren en rekening te houden met elkaar.

Wedstrijden

We bieden al onze leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan provinciale en nationale solistenwedstrijden, en mogen met z’n allen fier zijn op de prachtige resultaten van de laatste jaren. Ze zijn goed bezig… onze jeugdige muzikanten

Heb je interesse om deel uit te maken van onze jonge groep muzikanten, maar heb je toch nog vragen?

Tijdens de kennismakingsdag op dinsdag 17 september 2019 zullen de lesgevers klaarstaan om al je vragen omtrent hun lessen te beantwoorden.

Je kan onmiddellijk ook ‘live’ een repetitie meemaken.
Loop dus gerust eens binnen in de Parochiezaal, Zevensterre te Beigem. Vanaf 19.00 uur zullen we jou daar met alle plezier, bij een hapje en een drankje, te woord staan.

Sluit Menu